• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Щедрість рідної землі» в рамках районного фестивалю «Українська паляниця»

«Щедрість рідної землі» в рамках районного фестивалю «Українська паляниця»

2014-10-16

«Щедрість рідної землі»

в рамках районного фестивалю «Українська паляниця»

Україна багата чудовими краєвидами, бо все в нас є: гори і долини, ріки швидкі і повільні, співучі й дзвінкі веселі струмочки, дзеркальна гладь озер, ліси дрімучі, поля квітучі і тепле море! А ще є діти, наші діти, яких треба вчити дивуватись, любити і леліяти цей неповторний і дивний світ, наповнити красою, щоб було мудрим і добрим, щоб було щедрим і щирим, щоб випромінювало світло і тепло.

В Красноокнянському районному будинку дитячої та юнацької творчості еколого-натуралістична практична та просвітницька робота є пріоритетним напрямом роботи. В навчальних закладах освіти району починаючи ще з початкових класів приділяється увага вивченню навколишнього світу, розвитку світогляду дитини, виховання в неї інтересу до вивчення природи, фенологічних спостережень, все це разом — живить душу дитини, робить її небайдужою до всього живого, до казкового, чарівного світу, в якому ми живемо. Тому протягом вересня в кожному закладі освіти району проведено фестиваль «Українська паляниця», природоохоронні практичні акції, виставки.

А як підсумок екологічної роботи на базі районного БДЮТ з 10 по 16 жовтня проведено виставку «Щедрість рідної землі», яка проходить в рамках районного фестивалю «Українська паляниця»,в якій взяли участь 520 юних екологів району із 19 закладів освіти та районного БДЮТ і представлено 389 дитячих експонатів.

Вишиті рушники, голуб миру, патріотичний синьо-жовтий тризуб викладені з квітів, зерна, випечені з тіста, можна було побачити на виставці осінніх композицій.

Всі учасники конкурсу, щоб показати колорит, багатство осінньої української землі мовою квітів, природного матеріалу, за допомогою фігурних виробів із овочів прагнули передати складну суспільну обстановку в Україні та любов до рідної землі і свого народу, втілювали гасло «Це моя земля, це твоя земля неповторна і єдина». Квіткові та овочеві композиції,українська паляниця символізують єдність і цілісність України.

Найкращий досвід творчої та експериментально - дослідницької, пошукової роботи учнів у галузі сільського та лісового господарства, у галузях біології, зоології та твариництва, участі в практичній природоохоронній роботі, природоохоронних акціях, обласних етапах Всеукраїнських та міжнародних науково-освітніх проектах, продуктивній праці і дослідницько-експериментальній роботі учнів, обласних етапах Всеукраїнських біологічних науково-освітніх проектах, конкурсах та акціях, інноваційну діяльність та передовий досвід, реабілітаційно-оздоровчу роботу з учнівською молоддю у звітах, рефератах, гербаріях, альбомах, банерах представили учасники від районного БДЮТ.

Участь в практичній природоохоронній роботі, природоохоронних акціях представили Красноокнянський, Ткаченківський, Дубівський НВК, Малаївський аграрний ліцей, Чорнянська ЗОШ-І-ІІІст, Гавиноська ЗОШ І-ІІ ст., Довжанська ЗОШІ-ІІІст.

Найкращу випічку в номінації «Українська паляниця» продемонстрували вихованці із Антонівського,Ткаченківського, Дубівського, Артиівського НВК,Флоранської ЗОШ І-ІІст, Довжанської, Чорнянської ЗОШ І-ІІІст, Гавиноської ЗОШ І-ІІст.

Районну виставку «Щедрість рідної землі»відвідала учнівська молодь місцевого закладу освіти, вихованці дитячого садка «Сонечко», вихованці БДЮТ та громадськість селища. Переможцями виставки стали 43 композиції.

/Files/images/vistavka/DSC06488.JPG/Files/images/vistavka/DSC06490.JPG/Files/images/vistavka/DSC06933.JPG/Files/images/vistavka/DSC07020.JPG

З 15 по 17 жовтня взяли участь у обласній виставці «Щедрість рідної землі», де вибороли в загальному заліку ІІ місце, за найкращий виріб із природного матеріалу вихованка гуртка «Виготовлення сувенірів» , Сербін Маргарита нагороджена грамотою Обласного Гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання.

/Files/images/vistavka/DSC07043.JPG/Files/images/vistavka/IMG_6096.JPG/Files/images/vistavka/IMG_6115.JPG/Files/images/vistavka/IMG_6168.JPG/Files/images/vistavka/IMG_6170.JPG/Files/images/vistavka/IMG_6185.JPG

Жембій В.В директор Красноокнянського

будинку дитячої та юнацької творчості

Кiлькiсть переглядiв: 374

Коментарi