• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень всеукраїнських та міжнародних проектів «Україна-Європа-Світ - 2012»

Тиждень всеукраїнських та міжнародних проектів «Україна-Європа-Світ - 2012»

2012-02-27

На виконання рішення Красноокнянської районної ради від 18.03.2011року №45-VI «Про затвердження районної цільової соціальної програми розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді на період до 2014 року переможці І районного етапу МАН, вихованці гуртків районного будинку дитячої та юнацької творчостідемонстрували свої досягнення в заходах Тижня всеукраїнських та міжнародних науково-освітніх проектів «Україна-Європа-Світ-2012», який організовано Національним еколого-натуралістичним центром МОН молоді та спорту України в рамках роботи III Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти - 2012», за участю Міністра освіти та науки молоді та спорту України Д.Табачника. Мета даного заходу полягала в висвітленні досягнень з пріоритетних напрямів діяльності та визначенні перспектив розвитку позашкільної еколого-натуралістичної освіти в Україні, підтримки обдарованої молоді.

Стендова презентація учасників конкурсів була проведена за напрямками:

· "Природа - людина - виробництво - екологія" (юні раціоналізатори та винахідники);

· Виставка-конкурс досягнень юних зоологів та тваринників.

Серед напрацювань учнів БДЮТ проекти по вивченню умов утримання тварин, впровадженню сучасних технологій годівлі, визначенню ефективності методів лікування тварин, дослідженню методик селекційної роботи. Кацюра Олексій, вихованець гуртка БДЮТ на базі Малаївського аграрного ліцею «Юні рослинники» керівник Берник Олексій Михайлович, представляв свою науково-дослідницьку роботу «Умови, які впливають на якість та кількість молока. Порівняння кількості та якості молока корів з різною кількістю лактацій», яку проводив на тваринному комплексі Малаївського СВК « Правда». Назарова Дарія , член учнівського лісництва «Паросток» БДЮТ презентувала свої дослідження по продуктивності кролів при різних типах годівлі які досліджувала на власній кролефермі. Сопільняк Ганна, вихованка студії образотворчого мистецтва «АртКрок» досліджувала новий та ще дещо екзотичний для Красноокнянського району в тому числі і селища напряму господарювання, як страусівництво.

Учні на високому рівні висвітлювали аспекти годівлі, утримання та розведення тварин, моніторинг чисельності певних видів, видовий склад представників. А цьому сприяє плідна співпраця БДЮТ з науково-дослідними установами, вищими навчальними закладами м.Одеси, Києва та співпраці з організаціями району.

Оцінювали презентаційні виступи дітей члени журі в складі: кандидатів біологічних наук, старших наукових співробітників Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України, кандидатів сільськогосподарських наук, доцентів кафедри птахівництва, кафедри технологій, економіки та менеджменту у тваринництві, кафедри технології виробництва молока та яловичини Національного університету біоресурсів і природокористування України. Керівники та працівники вищих навчальних закладів України були зацікавлені даним напрямом роботи та спілкувались з нашими учнями і запрошували з ними співпрацювати. Тож захід був і профорієнтаційним так як учасники виставки також мали змогу ознайомитися з методикою наукових досліджень лабораторії біоекомоніторингу Національного еколого-натуралістичного центру та отримати інформацію від найкращих вузів України про вступ до їх закладів після закінчення 11класу.

Учасники нагороджені грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України і отримали враження, які неможливо забути. Я висловлює щиру подяку батькам учнів, керівникам районних організацій за надану дітям консультацію, керівникам учнівських проектів за підготовку учнівської молоді до участі в Всеукраїнських заходах та бажаю учням подальших перемог.

Кiлькiсть переглядiв: 193

Коментарi