Земля – наш спільний дім.

2013-10-26

Земля – наш спільний дім.

Реалії нашого сьогодення такі, що наша екологія потерпає від усіляких діянь цивілізації. Звичайно ж, головними винуватцями страждань нашої природи є самі люди, які свідомо чи несвідомо приносять шкоду екології. З метою привернення уваги широких кіл громадськості до вирішення екологічних проблем Красноокнянщини — знищення рідкісних видів рослин та тварин, забруднення річок та джерел, підвищення рівня екологічної виховної роботи з дітьми, підтримки талантів та обдарувань у районі — 26 жовтня на базі районного будинку дитячої та юнацької творчості відбувся екологічний фестиваль присвячений екологічному вихованню молоді «Екологічний ярмарок – 2013» районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім». Цього року у фестивалі взяли участь 8 закладів освіти району: екологічна агітбригада «Грінпіс» Антонівського НВК, агітбригада «Еколог» Гулянського НВК, агітбригада «Еколайн» Красноокнянського НВК, агітбригада « Екологічний патруль» Ставрівського НВК, агітбригада «Еколог» Ткаченківського НВК, агітбригада « Сонечко» Топалівської ЗОШ I-III ступенів, агітбригада «Еколайф» Чорнянської ЗОШ I-III ступенів, агітбригада «Екос» Малаївського аграрного ліцею.

Усі виступи екологічних агітбригад супроводжувались мультимедійною підтримкою, музичним та художнім оформленням, також були використані елементи народної творчості та різні засоби активізації присутніх у залі. Проблеми, які висвітлили юні екологи, а це збереження та очищення наявних природних ресурсів, дуже актуальні для сіл нашого району, бо люди не задумуються про наслідки своєї поведінки. Всі команди показали високий рівень виконавської майстерності.

За підсумками журі, переможцями фестивалю стали: екологічна агітбригада « Екологічний патруль» Ставрівського НВК, яка виборола 1 місце. Друге місце розділили агітбригади «Еколог» Ткаченківського НВК і «Еколайн» Красноокнянського НВК. Третє місце розділили агітбригади «Еколайф» Чорнянської ЗОШ I-III ступенів і « Сонечко» Топалівської ЗОШ I-III ступенів. За активну участь у фестивалі були відзначені та нагороджені грамотами відділу освіти екологічні агітбригади «Грінпіс» Антонівського НВК, «Еколог» Гулянського НВК, «Екос» Малаївського аграрного ліцею.


/Files/images/DSC02941.JPG

/Files/images/DSC02964.JPG

/Files/images/DSC02996.JPG

Паралельно виступам екологічних агітбригад проходив конкурс малюнків на тему: « Зміни клімату: наші дії, спрямовані на зменшення негативних впливів» у рамках районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім».

I вікова категорія (5 – 8 років):

1 місце - Вахницький Максим, учень Артирівського НВК;

2 місце – Кучерява Катерина, учениця Дубовського НВК

II вікова категорія (9-13 років):

1 місце – Личко Ганна, учениця Ставрівського НВК;

2 місце – Ланова Надія, вихованка БДЮТ;

3 місце – Бесараба Руслана, учениця Красноокнянського НВК

III вікова категорія (14 - 18 років):

1 місце – Гамулевич Катерина, вихованка БДЮТ;

2 місце – Страту Олег, учень Антонівського НВК


/Files/images/DSC03017.JPG

/Files/images/DSC03018.JPG

По завершенню «Екологічного ярмарку» всі учасники фестивалю, на чолі з начальником відділу освіти Лончаком О.А., висадили дерева в дендрологічному парку районного будинку дитячої та юнацької творчості. Діти працювали з радістю та натхненням, старанно висаджуючи маленькі сосни. І тому можна з впевненістю стверджувати: вони будуть справжніми господарями на цій землі, яку ми з любов'ю кличемо Красноокнянщина.


/Files/images/DSC03021.JPG

/Files/images/DSC03026.JPG

/Files/images/DSC02988.JPG

Заступник директора БДЮТ Лончак Т.М.

Кiлькiсть переглядiв: 585

Коментарi