• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Усе починається з краплі натхнення ...

Усе починається з краплі натхнення ...

2013-12-20

Усе починається з краплі натхнення ...

Яке щастя й удачу в житті мають люди, які правильно вміють обирати свій професійний шлях, знайти своє місце у морі професій. Великої популярності набули у сучасної молоді такі професії як юрист, економіст, спеціаліст з міжнародних відносин. І дуже мало зараз тих, хто мріє здобути педагогічну освіту не для статусу «вища», а щоб стати справжнім учителем. У цьому виборі найважливіше – це вміння відчути потребу у безперервному спілкуванні з дітьми, реалізовувати своє покликання щодня, адже вчитель не лише навчає, а й навчається у своїх учнів упродовж усього свого життя.

Керівником гуртків може бути далеко не кожен. Навчити, порадити, спрямувати, любити - все це та багато іншого повинен вміти керівник гуртка. А для цього душа його має бути щирою та відкритою, серце великим і люблячим, розум - ясним та безмежним. А ще керівник гуртка повинен вміти пропустити через себе кожну проблему дитини, зрозуміти її душу.

Люди, які присвячують кожну хвилину свого життя дітям, втілюють свої ідеї та задуми в реальне освітнє середовище і є керівники гуртків районного будинку дитячої та юнацької творчості. Від 5 до 21 року вони займаються педагогічною діяльністю, а їх послужний список досягнень і нагород вже є гордістю як їх власною, так і БДЮТ. Учительська доля особлива тим, що успіх керівника гуртків вимірюється досягненнями його вихованців.

З метою підтримки творчої педагогічної діяльності, популяризації педагогічних здобутків, підвищення авторитету працівників позашкільного навчального закладу, вивчення та поширення кращого досвіду роботи керівника гуртка – професіонала, який вміє пробуджувати в дітей інтерес до навчання та творчості 20 грудня 2013 року відбувся районний етап Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників Красноокнянського будинку дитячої та юнацької творчості "Джерело творчості" у номінації "Керівник гуртка-2013". У конкурсі взяли участь шість керівників гуртків з різних напрямків роботи (художньо-естетичного, еколого-натуралістичного, науково-технічного)а саме: Барановський Андрій Сергійович - керівник вокального та духового колективу, Войтенко Тамара Михайлівна - керівник танцювального колективу, Грабонос Валентина Дмитрівна – керівник учнівського лісництва «Паросток», Нігдорій Ольга Вікторівна - керівник гуртків «Українська вишивка», «Народна іграшка», Ясніцький Віктор Анатолійович – керівник студії образотворчого мистецтва «АртКрок», Яковлев Олег Євгенович - керівник гуртків «Дударики» та «Духовий оркестр», але всіх їх об’єднує професійність, творчість, працелюбство та креативність.

Конкурсна програма складалася з 5 очних та 2 заочних конкурсів. В конкурсі «Моє професійне та життєве кредо» конкурсанти представили мультимедійні презентації про свій життєвий досвід та презентували професійні наробки. Цікавим виявився конкурс «Портрет педагога очима дітей, батьків та колег», які і представляли учасників конкурсу. Педагогу усе уміти треба, бо він - творець дитячих душ, тому наступним був конкурс «Педагогічні ситуації», в якому наші конкурсанти відповідали на питання з психолого –педагогічними ситуаціями. Інтригуючим виявився конкурс «Світ моїх захоплень» та творчий конкурс - «Реклама гуртка »,адже про всі таланти та вміння наших керівників гуртків ми знали але їм вдалося здивувати всіх присутніх іншими своїми захопленнями.

Заочно конкурси, які проведено протягом навчального року «Творча скринька», «Панорама творчих занять» , «Відкриті гурткові заняття» члени журі також професійно оцінили.

За підсумками всіх етапів переможцем районного конкурсу майстерності педагогічних працівників БДЮТ «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка-2013» стала - Грабонос Валентина Дмитрівна, керівник учнівського лісництва «Паросток»; II місце виборов Барановський Андрій Сергійович; III місце у Ясніцького Віктора Анатолійовича.

В своєму виступі начальник відділу освіти О.А. Лончак засвідчив, що позашкільники – творчі, енергійні, креативні та прогресивні педагоги, які йдуть у ногу з часом і здатні дивувати своєю майстерністю та навчати своїх вихованців прекрасному і нагородив переможців грошовою винагородою, учасників подарунками, грамотами.

Педагогічний та дитячий колектив щиро вітає всіх учасників Першого районного конкурсу «Джерело творчості» та зичимо здоров’я, побільше креативності і подальших зоряних успіхів!

/Files/DSC03591.JPGЖеребкування/Files/DSC03598.JPGРозпочали..../Files/DSC03600.JPGКомпетентне журі/Files/DSC03640.JPG Грабонос Валентина Дмитрівна/Files/Баран4.JPGБарановський Андрій Сергійович/Files/DSC03637.JPGЯсніцький Віктор Анатолійович/Files/DSC03663.JPGНігдорій Ольга Вікторівна/Files/DSC03646.JPGВойтенко Тамара Михайлівна/Files/DSC03631.JPGЯковлев Олег Євгенович/Files/DSC03623.JPGгрупи підтримки /Files/DSC03672.JPGгрупа підтримки/Files/DSC03626.JPGгрупи підтримки/Files/images/DSC03680.JPGмайстер-клас Ясніцького В.А./Files/DSC03649.JPGХоббі Нігдорій О.В./Files/DSC03703.JPGНагородження переможця/Files/разо2JPG.jpgУчасники конкурсу з начальником відділу освіти лончаком О.А.

Кiлькiсть переглядiв: 260

Коментарi